Zoek jij de juiste begeleiding op maat? Neem contact op.

Ambulante begeleiding op school

Sofitas Zorg biedt ambulante begeleiding op het regulier onderwijs of het speciaal onderwijs. Dit kan tijdelijk of structureel ingezet worden op verschillende gebieden. Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding bij o.a. gedragsproblemen, gestagneerde schoolontwikkeling, persoonlijke verzorging of sociale interactie. De ambulante begeleiding kan op school en/of thuis plaatsvinden.

De hulpvraag
De hulpvraag wordt afgestemd met de school en de jeugdige waardoor wij de juiste maatwerk kunnen leveren. De ambulante begeleiding vanuit zorg wordt veelal ook preventief ingezet om bijvoorbeeld schooluitval te voorkomen. De ambulante begeleiders van Sofitas Zorg hebben ruime ervaring in het werken met faalangst, autisme, ADD, ADHD, hechtingsstoornis, angststoornis en slachtoffers van pesten.

Maatwerk
De ambulante begeleiding kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zo kan er ambulante begeleiding worden ingezet in de klas. De ambulante begeleider van Sofitas Zorg gaat dan bijvoorbeeld ondersteunen in situaties wanneer het kind wilt opgeven of ter voorkoming van woedeaanvallen. De ambulante begeleiding kan ook buiten de klas plaatsvinden op momenten waarbij het kind getraind wordt om in de klas weer op een juiste manier te functioneren. Samen met de leerkracht kijken we graag naar de hulpvraag en zullen we daarop aansluiten.

Hoe wordt het betaald?
Wij hebben contracten met de gemeente middels een PGB en Zorg in Natura. Voor meer informatie over een pgb, klik hier. Voor het verschil tussen een Zorg in Natura contract en een PGB, klikt u hier.

Waar bieden wij de ambulante begeleiding op school?
De ambulante begeleiding  wordt aangeboden in Tilburg, Breda & Eindhoven. De begeleiding kan bij thuis, bij ons op kantoor of op school plaatsvinden. Neem direct contact op met ons!

Betrouwbaar. Persoonlijk. Transparant.