Zoek jij de juiste begeleiding op maat? Neem contact op.

Gespecialiseerde begeleiding bij LVB

Zelfstandig kunnen wonen en leven is voor iedereen belangrijk. Sofitas zorg biedt begeleiding waarbij mensen op een zelfstandige manier kunnen blijven leven en wonen. Sofitas Zorg biedt ambulante begeleiding aan (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Denk aan hulp bij het voeren van de eigen administratie of het huishouden, het vinden van werk, het ondernemen van activiteiten, bij het omgaan met een verslaving of psychische problemen of bij het opvoeden van de kinderen. Wij bieden ambulante begeleiding bij een licht verstandelijke beperking zoals het hoort!

Begeleiding op maat

We kijken graag samen mee naar de hulpvraag en waar ondersteuning bij nodig is. Samen met de begeleider wordt een  (ondersteunings)plan gemaakt zodat voor iedereen helder is waaraan gewerkt gaat worden.

Waar is de begeleiding bij een verstandelijke beperking op gericht?

  • Het structureren van de praktische zaken.
  • Het uitbreiden van de sociale contacten.
  • Ondersteuning bij de administratie en de post.
  • Bespreken van lastige situaties.
  • Het maken van afspraken bij instanties.
  • Psycho-educatie bij een licht verstandelijke beperking.
  • Vaardigheden aanleren die nodig zijn op het gebied van persoonlijk verzorging, huishoudelijke taken, sociale interactie etc.

Voor wie?

De ambulante begeleiding is voor (jong) volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking of een bepaalde vorm van Autisme. Om in aanmerking te komen voor ambulante begeleiding heeft u WLZ-beschikking of een WMO (gemeente) beschikking nodig.

Waar bieden wij gespecialiseerde begeleiding bij een (licht) verstandelijke beperking?

De gespecialiseerde begeleiding bij wordt geboden in Tilburg, Eindhoven & Breda. De begeleiding kan bij thuis of op bij ons op kantoor plaatsvinden.

Betrouwbaar. Persoonlijk. Transparant.