Zoek jij de juiste begeleiding op maat? boek een (gratis) gesprek

Begeleiding van Statushouders in Medemblik

Begeleiden van statushouders in Medemblik

Bij Sofitas Zorg helpen we de mensen die de asielprocedure hebben doorlopen en statushouder zijn, maar vaak nog getraumatiseerd zijn en kampen met de verschrikkingen uit het verleden. Wij begeleiden statushouders / vluchtelingen in Medemblik & omstreken. Wij begeleiden hen en geven ze de basisondersteuning die ze nodig hebben om het leven weer waardig op te kunnen pakken.

Het feit dat ze statushouder in Nederland zijn, wil niet per definitie zeggen dat ze nu in alle veiligheid en vrijheid kunnen leven. Voor velen blijkt het lastig om te aarden in Nederland en de weg te vinden in het alledaagse leven. Het doel van Sofitas Zorg is om een statushouders een veilig, gelukkig en succesvol leven op te laten bouwen in Nederland.

Over Sofitas Zorg

Sofitas Zorg staat voor een samenleving waarin elk individu – ongeacht zijn of haar achtergrond – de mogelijkheden krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. We willen dat iedereen kan participeren en functioneren in onze maatschappij. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van individuen, families en gezinnen met veelzijdige complexe (zorg)vragen op het gebied van taal, integratie en zorg. Wij ondersteunen statushouders door aan te sluiten bij hun (zorg)vragen met als doel dat zij zelfstandig hun weg in Nederland kunnen vinden.

Hoe Sofitas Zorg statushouders kan ondersteunen?

Sofitas Zorg biedt deskundig advies en begeleiding aan statushouders die hun weg proberen te vinden in Nederland. Doordat onze professionele medewerkers goed op de hoogte zijn van diversiteitsverschillen en verschillende culturen, kunnen zij statushouders passende begeleiding bieden.  We helpen hen met het leren kennen van de Nederlandse samenleving en gebruiken, en de wet- en regelgeving die daarbij komt kijken.

Vragen die in de begeleiding centraal kunnen staan:

  • Hoe vind ik een passende woning?
  • Waar kunnen mijn kinderen naar school?
  • Hoe werkt het Nederlandse zorgstelsel?
  • Op welke wijze kan ik me de Nederlandse taal het beste machtig maken?
  • Hoe vind ik werk, passend bij mijn achtergrond?

We ondersteunen mensen die in het verleden vaak veel hebben meegemaakt. We leren hen welke rechten ze hebben en bij welke instanties en organisaties zij de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. We willen dat iedereen die – op zoek naar veiligheid – vanuit het buitenland naar Nederland is gekomen een eerlijke kans krijgt op het opbouwen van een nieuw leven. Elke uitdaging – klein of groot – gaan wij graag aan.

Doelgroep & werkwijze

Sofitas Zorg biedt hulp, begeleiding en ondersteuning aan statushouders. Ondanks dat deze doelgroep vaak al enige tijd in Nederland verblijft, kan het voor hen lastig te zijn om de weg naar hulpverlenende organisaties en instanties te vinden. Daarnaast is het binnen veel culturen niet gebruikelijk om hulp en/of ondersteuning te vragen, ondanks dat ze hier baat bij kunnen hebben. Wij begeleiden zowel individuen als gezinnen. We bouwen een vertrouwensband op en gaan met hun in gesprek over hun zorgvraag. De inhoudelijke zorgvraag is bij iedereen anders. Het kan gaan om sociaal, lichamelijk en psychisch functioneren, maar ook om praktische zaken als financiën, vrijetijdsbesteding en verzorging.
Bij de één gaat het bijvoorbeeld over de vraag op welke manier hij zijn professionele carrière kan voortzetten in Nederland en bij een ander gaat het over de werkwijze van het schoolsysteem om de kinderen optimaal te kunnen ondersteunen.

Waar bieden wij de ondersteuning & hoe zit het met de financiering?

De begeleiding van Sofitas Zorg wordt geboden in Medemblik & omstreken. Wij zijn actief in de wijken Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert ,Twisk, Opperdoes, Abbebroek.

De begeleiding kan op verschillende locaties plaatsvinden – afhankelijk van de behoefte van de hulpvrager kan dit bij ons op kantoor, op een school of andere openbare locatie, opvanglocatie of thuis.Met de verschillende gemeenten hebben wij afspraken gemaakt voor de financiering van de begeleiding van statushouders. Dit kan o.a. via een PGB en Zorg in Natura.

Ondersteuning nodig? Neem contact op.

Meer informatie over wat Sofitas Zorg voor u kan betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Waarom Sofitas Zorg?

Geen wachttijden
Cliëntgerichte aanpak
Laagdrempelig, vertrouwd en persoonlijk
Zorg op maat
Jarenlange ervaring op het gebied van intercuturele problematiek

Wij zijn er voor jou! Neem contact op via  013 203 9715 of vraag een (gratis) gesprek aan.

Tevreden clienten over ons.

Benjamin

Professionele ondersteuning en begeleiding! Ze zijn altijd goed bereikbaar voor een luisterend oor en goede praktische tips. Wij zijn enorm tevreden met de gespecialiseerde autisme begeleiding van Sofitas Zorg.

Alexander

Begeleiding waar ik mijzelf thuis voel. Door de begeleiding heb ik bepaalde belangrijke vaardigheden aangeleerd die ik in het dagelijks leven zeker zal gebruiken.

Simone

Als moeder heb ik de begeleiding voor mijn zoontje enorm fijn ervaren. Ik vond fijn dat er snel een ‘klik’ was en dat de professionals weten wat ze doen.

Client Logo
Client Logo
Client Logo

Betrouwbaar. Persoonlijk. Transparant.