Zoek jij de juiste begeleiding op maat? boek een (gratis) gesprek

Jeugdhulp in Hoorn

Jeugdhulp in Hoorn

Opgroeien en opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Toch mag je problemen rondom opgroeien en opvoeden niet zomaar laten, ze kunnen nu & in de toekomst immers grote gevolgen hebben.

Heb jij of je kind ondersteuning nodig in de gemeente Hoorn? Dan is er geen reden tot paniek, het is wellicht een goed idee om hiervoor hulp te zoeken. Bij Sofitas Zorg ben je aan het juiste adres. Wat is ambulante jeugdhulp, waar doen we aan ambulante jeugdhulp, voor wie is het en hoe pakken we het aan? Hieronder beantwoorden we al je vragen over ambulante jeugdhulp bij Sofitas Zorg!

Voor wie is de jeugdhulp in Hoorn?

Ambulante jeugdhulp is er voor iedereen die ondersteuning nodig heeft rondom opvoeden en ouderschap. De hulpvragen kunnen zeer uiteenlopend zijn, hieronder vind je enkele voorbeelden:

 • Een kind/jongvolwassene heeft moeite om anderen te begrijpen en/of om door anderen begrepen te worden.
 • Een kind/jongvolwassene is altijd moe doordat hij of zij slecht slaapt.
 • Een kind/jongvolwassene kan niet plannen en organiseren, waardoor hij of zij slecht presteert op school.
 • Een kind/jongvolwassene heeft last van stemmingschommelingen en rusteloosheid.
 • Een kind/jongvolwassene wilt niet luisteren.
 • Een kind/jongvolwassene kan niet voor zichzelf zorgen.
 • Een kind/jongvolwassene heeft ondersteuning nodig bij ADHD, ADD, ODD of ASS.
 • Een kind/jongvolwassene heeft geen of onvoldoende zelfvertrouwen.
 • Een kind kind/jongvolwassene niet naar school en spijbelt.
 • Een kind/jongvolwassene is (licht) depressief en functioneert daardoor minder goed in het leven.

Soms zijn ouders ook betrokken bij de problemen, enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Mijn partner en ik hebben niet dezelfde ideeën of mening over de opvoeding van ons kind.
 • Mijn partner en ik hebben vaak ruzie met ons kind, zelfs over de kleinste dingen.
 • Ik kan niet goed om met mijn kind en heb hierbij hulp nodig.

Dit zijn veelvoorkomende voorbeelden, maar het zijn ze natuurlijk lang niet allemaal. Twijfel je of ambulante jeugdhulp ook voor jouw kind kan helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Ambulante jeugdhulp bij Sofitas Zorg: onze aanpak

Herken jij jezelf of je kind in één van de bovenstaande hulpvragen?  Dan is ambulante jeugdhulp waarschijnlijk iets voor jou. Maar hoe pakken we ambulante jeugdhulp aan, en wat houd het eigenlijk in? De aanpak van de ambulante jeugdhulp kan verschillend zijn afhankelijk van de situatie. Ambulante jeugdhulp houdt de volgende zaken in:

  • Individuele gesprekken met het kind, gesprekken met het gezin en gesprekken met mensen uit de leefomgeving van het kind en het gezin. In deze gesprekken gaan we onder andere na hoe deze personen zich voelen, en hoe zij het graag zouden zien.
  • Individuele trainingssessies voor het gezin, mensen uit de leefomgeving en natuurlijk ook het kind zelf.

Hoe de hulp de gesprekken en de trainingssessies eruitzien, wordt bepaald door het probleem zelf. Daarom bekijken we bij Sofitas Zorg eerst altijd het probleem en dan stellen we samen met de jeugdige, de ouders en andere belangrijke personen uit de leefomgeving van de jeugdige een plan op. Dit plan evalueren we ook na een vooraf vastgestelde periode.

Sofitas Zorg: maak kennis met onze liefdevolle zorginstelling

We hebben je nu al veel verteld over ambulante jeugdhulp, tijd om je meer over ons te vertellen! Bij Sofitas Zorg stellen we ambulante jeugdzorg voor iedereen toegankelijk. We zijn er voor iedereen. Dus, wil je dat andere je beter begrijpen en dat jij andere beter begrijpt, wil je rust ervaren, wil je zelfverzekerder zijn, wil je minder afgeleid zijn? Kortom: wil je graag meer regie over je eigen leven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Sofitas Zorg bieden we jou of jouw kind immers ambulante jeugdhulp op maat, zodat jij of je kind het in het (latere) leven gemakkelijker zal hebben.

Waar bieden wij de ambulante jeugdhulp?

De ambulante jeugdhulp wordt aangeboden in de leefomgeving van het kind. Dit kan dus bijvoorbeeld op school, bij de sportclub of thuis zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe de dagbesteding van het kind in elkaar zit.

De jeugdhulp van Sofitas Zorg wordt geboden in de gemeente Hoorn. Wij zijn actief in de wijken Bangert en Oosterpolder, Binnenstad (Hoorn), Grote Waal, Hoorn 80, Hoorn-Noord, Kersenboogerd, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Nieuwe Steen, Risdam, Risdam-Noord, Risdam-Zuid, Venenlaankwartier, Westerblokker.

Ondersteuning nodig? Neem contact op.

Heb jij vragen over onze ambulante jeugdhulp of wil jij graag jeugdhulp in de gemeente Hoorn? Ook dan kun je ons contacteren en dan zullen wij zo snel mogelijk op uw vraag antwoorden. We zijn bereikbaar op het nummer 085-2735410 of klik hier.

Volg jij ons al?
Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? En meepraten over alle ontwikkelingen? Volg ons dan via je favoriete social media.

 

Betrouwbaar. Persoonlijk. Transparant.