Zoek jij de juiste begeleiding op maat? boek een (gratis) gesprek

Blog

Gezondheid Netwerk Vriendschap

Met z’n allen in quarantaine; hoe zorg je voor gezelligheid?

Met z’n allen in quarantaine; hoe zorg je voor gezelligheid?

Met z’n allen in quarantaine; hoe zorg je voor gezelligheid?

We leven in bijzondere tijden en bijna iedereen heeft het nu wel een keer meegemaakt; met z’n allen in quarantaine. Omdat deze tijd niet alleen bijzonder is, maar ook onzeker, weten we nog altijd niet of en wanneer we écht verlost zijn van alle regels. Het kan dus zomaar zo zijn dat je nog eens een periode mee gaat maken waarbij je samen met partner en kinderen in quarantaine gaat. Een schrikgedachte? Dat hoeft helemaal niet. Buig het om en maak er iets speciaals van. Het is namelijk ook een uitgelezen kans om als gezin weer enorm de gezelligheid op te zoeken. Natuurlijk is er ook stress, daar kun je niet omheen. Opeens moet alles in één ruimte plaatsvinden. Werk, huishouden, school, een relatie en de kinderen. Het is belangrijk dat je tussen al deze momenten ruimte vindt om als gezin tijd samen te creëren. Maar ja, hoe ga je die gezellig houden? Een tijd op elkaars lip leven, geeft nu eenmaal eerder ergernissen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om waardevolle familiemomenten te creëren. Je maakt op dat moment meteen warme herinneringen voor later. ‘Weet je nog … toen we met z’n alleen binnen zaten.’

Quarantaine tips

Hieronder lees je een aantal tips die belangrijk zijn als je in volle harmonie met elkaar iets leuks wilt gaan doen. Aandacht Wat vooral heel belangrijk is, is dat je ‘family time’ met volle aandacht doet. Zorg dat er geen afleiding is en laat merken dat je graag tijd doorbrengt met je kinderen en met je partner. Een grote valkuil hierbij zijn de elektronische apparaten. Spreek dus met elkaar af dat echt alles uitgaat; mobiel, televisie, laptop of IPad. Leuk Zorg dat een activiteit vooral leuk is. Niet iets gaan doen om het doen. Kies dus iets uit waar alle gezinsleden plezier aan beleven. Hebben jullie echt heel andere interesses? Spreek dan met elkaar af dat er elke dag door een ander gezinslid iets gekozen mag worden. Beschikbaarheid Niets erger dan zuchtende kinderen dat ze nu net even niet kunnen. Want … gamen, huiswerk of een leuk programma op televisie. Spreek duidelijk met elkaar af wanneer iedereen beschikbaar is en noteer dit eventueel op een planbord. Zo is het voor iedereen duidelijk en zal niemand met een chagrijnig gezicht mee gaan doen aan een activiteit.

Wat doen in quarantaine?

Zo’n activiteit bedenken is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Je moet thuis in quarantaine blijven, dus de mogelijkheden zijn beperkt. Als je een grote tuin hebt, kun je bij mooi weer ook iets verzinnen voor buiten. Kies in ieder geval altijd iets wat past bij je kinderen. Zijn ze nog klein? Ga dan heerlijk met ze knutselen of puzzelen. Niets fijner voor ze als papa of mama hier met volle aandacht aan mee doet. En wat dacht je van die grote puber? Ze doen wel alsof het ze allemaal niets uitmaakt, maar let maar eens op hoe leuk zij het vinden als jij voorstelt om een potje FIFA mee te spelen. Verder kun je samen een film kijken, bakken of koken, een speurtocht door het huis maken of houd een slaapfeestje in de woonkamer. Je zult absoluut merken dat er ook positieve kanten zitten aan het samen in quarantaine zijn. Door met volle aandacht activiteiten met elkaar doen, versterk je jullie band. Bovendien zie je elkaar ook weer eens op een andere manier. Iets wat voor leuke verrassingen kan zorgen.

We luisteren graag naar je en kijken graag met jou mee naar de mogelijkheden. We zijn bereikbaar op het nummer 085-2735410 of klik hier.

Clienten

Professionele ondersteuning en begeleiding! Ze zijn altijd goed bereikbaar voor een luisterend oor en goede praktische tips. Wij zijn enorm tevreden met de gespecialiseerde autisme begeleiding van Sofitas Zorg.

Benjamin

Begeleiding waar ik mijzelf thuis voel. Door de begeleiding heb ik bepaalde belangrijke vaardigheden aangeleerd die ik in het dagelijks leven zeker zal gebruiken.

Alexander

Als moeder heb ik de begeleiding voor mijn zoontje enorm fijn ervaren. Ik vond fijn dat er snel een ‘klik’ was en dat de professionals weten wat ze doen.

Simone